Mijn blog over veiligheidssystemen Mijn blog over veiligheidssystemen search
Brandbeveiliging

Een belangrijk onderdeel van een gemiddeld huishouden dat nog wel eens te wensen over laat is de brandveiligheid van het gebouw. Er blijkt uit de praktijk een veelvoud van voorbeelden die aantonen dat veel mensen er niet bewust mee bezig zijn om potentieel brandgevaar te voorkomen. Zo zijn er situaties waarbij mensen het huis verlaten voor een boodschap of een bioscoopje, terwijl de kaarsen nog branden, het gasfornuis nog aanstaat, of de oplader van een batterij of accu nog in het stopcontact zit. Opzichzelf hoeven dit geen direkte aanleidingen voor brand te zijn, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo is er tegensoordig steeds meer aan de orde dat batterijen van telefoons spontaan ontbranden tijdens het gebruik. Ga maar na wat de risico's zijn wanneer de lader er nog eens aanhangt. Dit zou kortsluiting en zeer waarschijnlijk een zeer brandbare situatie doen ontstaan.   

Gevolgen van brand

Ook hier denken mensen vaak niet aan het gehele plaatje wanneer het gaat om brandbeveiliging. Wanneer er sprake is geweest van een brand in bijvoorbeeld een fabriekshal is dit natuurlijk een schadepost, maar het rijkt nog veel verder dan slechts het gebouw. Als gevolg van de brand komt de productie stil te liggen, je kunt geen producten meer leveren aan klanten en leveranciers, die hierdoor weer vertraging of schade lijden. Ook is het waarschijnlijk dat je belangrijke orders zult gaan mislopen omdat je simpelweg niet in staat bent je gebruikelijke product (op tijd) te leveren. Ook schadeclaims van derden die door de brand aan jouw pand schade hebben geleden zijn zeer waarschijnlijk te noemen. Dit kan tot gevolg hebben dat door deze situatie een bedrijf het loodje kan leggen. Het CBS heeft cijfers waaruit blijkt dat een gemiddelde van maar liefst 60% van de bedrijven die worden getroffen door een brand, uiteindelijk failliet geraken binnen een tijdsbestek van twee jaar.   

Zorgplicht

Bedrijven en instanties zijn ingevolge de huidige wetgeving verantwoordelijk voor de veiligheid van diens personeel en van alle bezoekers die zich daar bevinden. Het is hierdoor een absolute noodzaak om zorg te dragen voor de juiste brandbeveiliging in je bedrijf aanwezig is, op plekken die makkelijk te vinden zijn en makkelijk toegangkelijk zijn.   

Hoe te beveiligen?

Installeer dus een veelvoud aan middelen van Novisec voor een zo effectief mogelijke brandbeveiliging. Voorbeelden hiervan zijn een brandslang, mobiele brandblussers (zowel natte als droge). Het verschil tussen nat en droog is de manier van blussen. Bij een normale brand volstaat een natte brandblusser. Bij een brand met chemicaliën of andere stoffen die extreem gevoed worden komt de droge blusser van pas. Deze verstikt het vuur door het witte poeder. Vergeet ook niet noodvrichting aan te brengen.

Over ons

Heey ik ben Jeroen! Welkom op mijn blog over veiligheidssystemen. Sinds er een paar jaar geleden bij mij thuis brand uit brak en ik gered werd door mijn rookmelder ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in veiligheidssystemen van alle soorten en maten. Welke systemen worden en in treinen en vliegtuigen gebruikt? Hoe gaan winkels om met hun veiligheid en voornamelijk de veiligheid van het winkelpersoneel. En kan een veiligheidssysteem ons beperken in ons doen en laten, waardoor de wereld er dus niet altijd op vooruit gaat. Je leest er alles over in mijn blog, waar ik ook bepaalde artikelen zal aanbevelen. Veel leesplezier!

Zoeken
Categorieën blog veiligheidsdiensten Recente artikelen Installatie van alarmsysteem

Alarmsystemen zijn constant aan verandering onderhevig. De verbeterde, gemoderniseerde systemen die tegenwoordig op…

Brandbeveiliging

Een belangrijk onderdeel van een gemiddeld huishouden dat nog wel eens te wensen over laat is de brandveiligheid va…

2018